BookBeat

BookBeat

BookBeat Ljudböcker streaming logo
Från: 99kr / månad
Ingen bindningstid
Mobil: android, ios
Dator:

BookBeat startade 2015 och är en del av Bonnier. Man har som målsättning att driva marknadens bästa tjänst för digitala böcker. Precis som med Storytel och Nextory är BookBeat en prenumerationstjänst med en månadskostnad. Du kan likt många andra ljudbokstreamingtjänster prova på BookBeat kostnadsfritt i 14 dagar; säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid gått ut debiteras du ingenting.

Så blir du medlem hos BookBeat

Det är enkelt att komma igång; du skapar ett konto genom att fylla i ditt namn, din e-postadress och ett lösenord – därefter fyller du i dina kortuppgifter för att starta din gratisperiod på 14 dagar. Du laddar sedan ner appen i App Store eller Google Play Store beroende på vilken mobil enhet du har. Sedan är det bara att läsa och lyssna så mycket du vill.

BookBeats abonnemangsnivåer

BookBeat har nyligen (mars 2020) gjort om sina prenumerationsmodeller. Det har blivit billigare för dig som lyssnar lite, lite billigare för dig som lyssnar ganska mycket men lite dyrare för dig som lyssnar extremt mycket. Vi går igenom de olika abonnemangsmodellerna nedan.
Basic – “För dig som lyssnar lite mindre”. Lyssna upp till 20 timmar per månad för 99 kr/mån.
Standard – “Passar för de flesta”. Lyssna upp till 100 timmar per månad för 149 kr/mån.
Premium – “För dig som inte kan sluta lyssna”. Lyssna obegränsat för 199 kr/mån.

Så den stora frågan är helt enkelt; hur mycket lyssnar du? När vi kollade på några populära ljudböcker varierade lyssningslängden på 6 till 14 timmar. Flerparten runt 12 timmar. Så lyssnar du på cirka 2 böcker i månaden klarar du dig antagligen med Basic-abonnemanget. Standard-abonnemanget borde räcka för 8-10 böcker.

Du kan när som helst byta paket, så vi rekommenderar att du börjar med Basic-abonnemanget och därefter hoppar upp ett snäpp om du märker att lyssningstiden på 20 timmar per månad inte räcker (du kan när som helst byta ner igen).

Hur vet jag hur mycket jag lyssnar i månaden?

Fundera på när du brukar lyssna; lyssnar du i bilen/bussen eller när du promenerar? Hur länge brukar du promenera? Lyssnar du på helgen? Om du kan svara på dessa frågor borde du kunna göra en överslagsräkning och få ett ungefär på hur mycket du lyssnar på månad och därefter välja det abonnemang som passar dig bäst.

Både ljudböcker och e-böcker

BookBeat har både ett stort utbud ljudböcker och e-böcker. Kanske vill du växla mellan ljudböcker och e-böcker beroende på vad du gör? Här har du möjligheten. Är du nyfiken på BookBeats utbud kan du innan du blir medlem söka i deras arkiv för att se att de böcker du är mest intresserad av finns. Du ser direkt i deras översikt om böckerna finns som ljudböcker, e-böcker eller både och (ikon med hörlurar och/eller glasögon).

Vi gillar sättet BookBeat presenterar böcker i topplistor, teman och utvalt. Det gör det lätt att hitta inspiration till nya böcker att lyssna eller läsa.

Lyssna offline eller streama

Alla har ju inte fri data i sina mobilabonnemang och hos BookBeat kan du spara böcker på din enhet när du har tillgång till wifi och sedan spela upp dem lokalt från din enhet. Hos BookBeat kan du spara hur många böcker du vill offline, tills minnet på din enhet tar slut. Bra för dig som kanske vill lyssna på resan och inte vill göra av med onödigt mycket surfdata.

BookBeats app

BookBeats app känns välputsad och snygg precis som deras webbplats. BookBeats app har lite bättre snittbetyg för iOS (Apple iPhone och iPad) än för Android, kanske har man kommit lite längre och blivit av med fler buggar i Apple-appen än Android-appen. Utvecklingen av apparna för samtliga ljudbokstreamingstjänser går fort och betygen speglar inte alltid hur appen fungerar just nu – då man ständigt eliminerar problem och utvecklar apparna!

Familjeabonnemang

Nu (juni 2018) finns det möjlighet att ha familjeabonnemang även hos BookBeat! Du betalar bara 49kr per extra användare till ditt abonnemang. Det går lika bra med en kompis som en familjemedlem! Varje användare i familjeabonnemanget får lika många timmar som ingår i den abonnemangsform man använder.

TjänstGoogle Play StoreApple App Store
Storytel4.3 / 54.5 / 5
BookBeat4.2 / 54.6 / 5
Nextory4.0 / 54.5 / 5
Bokus Play2.3 / 54.2 / 5

Prova BookBeat gratis!

Lyssna fritt i 2 veckor! Ingen bindningstid – du kan avsluta när som helst. Efter gratisperioden kostar BookBeat från 99kr per månad.