I en skog av sumak Ljudbok

I en skog av sumak - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken I en skog av sumak Utgiven av Natur & Kultur
Utgivningsdatum 2017-10-03
Författare Johan PettersonKlas Östergren
Uppläsare Klas Östergren
Genre RomanerSkönlitteratur

Vad handlar I en skog av sumak om?

Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till.
Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök. En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser. Klas Östergrenär en av Sveriges främsta författare och översättare. Hans senaste roman ?Twist? kom på Natur & Kultur 2014, och 2015 kom en stor volym med hans kortprosa med titeln ?Samlade noveller?. Hans översättningar av Henrik Ibsens samtidsdramer kom ut i serien ?Levande litteratur? i två band samma år..

Så lyssnar du på I en skog av sumak som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har I en skog av sumak i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 149 kr / mån


Nextory har ett stort utbud av e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


Fler böcker av Johan Petterson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Prova kostnadsfritt i 30 dagar!
  • Läs & lyssna hur mycket du vill!
  • Ingen bindningstid, avsluta när du vill!

Just nu 30 dagar gratis med kampanjkoden: "sommarlasning19"