Absolut svensk : En ID-handling Ljudbok

Absolut svensk : En ID-handling - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Absolut svensk : En ID-handling Utgiven av Bonnier Audio
Utgivningsdatum 2017-09-07
Författare Jonas MagnussonSoran Ismail
Uppläsare Soran Ismail
Genre FackböckerSamhälle Och Politik

Vad handlar Absolut svensk : En ID-handling om?

Vad är man beredd att gå i döden för? På åttiotalet riskerade hans föräldrar livet för frihet och rättvisa. Men vad kan Soran Ismail, en konflikträdd 29-åring från Knivsta med dålig kondis, själv bidra med? handlar om identitet och intolerans i ett av världens mest toleranta länder.Soran växte upp i Knivsta, en medelklassort där de flesta var födda i Sverige av svenska föräldrar. Han blev kallad svartskalle redan i sandlådan och lärde sig att rasismen är en del av vardagen. Inte för att Knivstabor är ondare än andra, utan för att det är så det är. Själv ville han inget hellre än att tillhöra, vara en del av den blågula gemenskapen.
Men hela tiden ställdes han inför frågan om han var kurd eller svensk.I boken reser Soran bland annat ner till den irakiska delen av Kurdistan, den region hans föräldrar en gång flydde från. Med Islamiska staten, som ett par hundra meter bort skövlar, våldtar och mördar, ställer han sig frågan om vad man egentligen lever för.Boken, som är en fortsättning och fördjupning av den internationellt hyllade tv-serien Absolut svensk, ställer frågor om identitet på sin spets ? vem man är, och vad det egentligen spelar för roll.är drastisk humor och tänkvärt djup signerat Sveriges allvarligaste komiker. Det är historier om identitet och tolerans, från sandlådan i Knivsta till kanten av en massgrav i Kurdistan.  "... på scenen och framför en tv-kamera, i krönikeform, antastad av packade sverigedemokrater på Donken, -eller som här i bokform är det hans sakliga lugn, hans närmast sävliga sätt, som är hans absoluta fördel. Man lyssnar. Hans poänger liksom slingrar sig omärkt in i en och hakar fast. Det är som en medfödd dialektik." Omslagsformgivare: Elina Grandin.

Så lyssnar du på Absolut svensk : En ID-handling som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Absolut svensk : En ID-handling i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Jonas Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *