Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 Ljudbok

Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 Utgiven av Historiska media
Utgivningsdatum 2018-11-19
Författare Antony Beevor
Uppläsare Magnus Roosman
Genre FackböckerHistoria & Arkeologi

Vad handlar Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 om?

Med befäster Antony Beevor sin position som världens ledande militärhistoriker. Fältmarskalk Bernhard Montgomerys djärva plan att få ett slut på det över fem år långa kriget blev snabbt en kamp för ren och skär överlevnad för de inringade fallskärmssoldater som släppts ned över Arnhem. Målet var bland annat att säkra den viktiga bron över Rhen vid Arnhem, och sedan invänta de framryckande markförbanden. Ju längre tid det tog för 21:a armégruppen att nå fram till de luftlandsatta soldaterna desto mer förstärkningar kunde tyskarna sätta in för att slå tillbaka angriparna. Den 26 september 1944 var hoppet ute.
Fallskärmssoldaterna tvingades ge upp efter att ha förlorat 80 procent av sin styrka. De allierades framryckning stannade upp, och det skulle dröja sju månader innan Arnhem erövrades av britterna. Då var andra världskriget i stort sett redan slut. Det som senare beskrevs som "Tysklands sista seger" av den tyske generalen Karl Student blev ett stort misslyckande för Montgomery. Konsekvenserna för den nederländska civilbefolkningen som riskerat allt för att hjälpa de allierade soldaterna blev fruktansvärda..

Så lyssnar du på Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Arnhem. Tysklands sista seger. Del 2 i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Antony Beevor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *