Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf Ljudbok

Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf Utgiven av Bonnier Audio
Utgivningsdatum 2018-08-07
Författare Magnus Sandelin
Uppläsare Per Juhlin
Genre BiografierBiografier & Memoarer

Vad handlar Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf om?

År 1999 mördas två polismän av bankrånare utanför den lilla orten Malexander. En av bankrånarna är den före detta legosoldaten Jackie Arklöf. Journalisten Magnus Sandelin är den första att berätta Jackie Arklöfs hela historia: från uppväxten i Storuman till krigsförbrytelserna i Bosnien och tragedin i Malexander med den uppmärksammade rättegången som följer. Berättelsen börjar i den norrländska barndomsbyn, dit Jackie Arklöf kommer som tvååring från Liberia. Vi får veta mer om de stökiga skolåren, kontakten med barnpsykiatrin och hur han dras in i nazismen.
Magnus Sandelin vill reda ut hur det kan komma sig att en färgad kille söker sig till nazismen och vad det är som får nazister att acceptera en färgad kille i sina led. Han skildrar Arklöfs kaotiska och kriminella tid efter att ha kommit hem från Bosnien ? den som slutar med morden i Malexander. Sandelin skriver också om Jackie Arklöfs vistelse i fängelset, om kampen för att försöka komma tillrätta med sina djupt rotade känslor av hat och förakt. Om ångesten, självmordstankarna och den svåra vägen bort från nazismen. Boken innehåller tidigare opublicerade uppgifter om en viktig del av svensk kriminalhistoria och unika citat från Jackie Arklöf själv. Betyg 4 av Magnus Utvik i Gomorron Sverige. ?På en rak prosa, som medvetet undviker onödiga utsmyckningar och berättartekniska finesser, ges den hittills mest heltäckande bilden av en av landets mest kända förbytare. Det är oupphörligt intressant, fascinerande och skrämmande.? Östgöta Correspondenten ?Journalisten Magnus Sandelin har trängt mycket djupt ner i gåtan Jackie Arklöf och kan verkligen berätta en spännande livshistoria.? Vestmanlands Läns Tidning ?Magnus Sandelin har lyckats tjata sig till intervjuer med Arklöv på anstalter runt om i Sverige och gjort ett gediget bakgrundsarbete för att presentera ett så mångfacetterat porträtt som möjligt. Och som han lyckas. Sida upp och sida ner framträder en unik inblick i Jackie Arklövs tankar och föreställningar. ... Alltid närmast plågsamt ingående beskrivet. Alltid väl underbyggt. Somliga rader i "Den svarte nazisten" fastnar för lång tid framöver. ... Pennans språkliga avtryck är enkelt, avskalat och vant och bidrar till ett mycket högt läsvärde. "Den svarte nazisten" är en av årets mest angelägna böcker.? Tidningen Frihet (betyg 4) ?Den som är intresserad av att förstå hur en människa kan hamna i grov brottslighet hittar mycket av intresse i ?Den svarte nazisten?. Men boken påminner också läsaren om att såväl individen själv som människorna i samhället runt omkring kan lära sig att tyda varningsklockor hos en person som är på väg ut i världen utanför lagens råmärken.? Tidningen Kulturen Omslagsformgivare: Patrik Lindvall.

Så lyssnar du på Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Den svarte nazisten : En dokumentär om Jackie Arklöf i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Magnus Sandelin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *