Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström Ljudbok

Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström Utgiven av Bonnier Audio
Utgivningsdatum 2017-11-27
Författare Fatima Bremmer
Uppläsare Marie Richardson
Genre BiografierBiografier & Memoarer

Vad handlar Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström om?

Den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnetHon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas. Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade. Under falsk identitet slet hon som piga på en bondgård, hon levde ett halvår med samer i Lapplands piskande snöstormar och reste som tredjeklasspassagerare med fattiga emigranter till Amerika. Hon räddade hela byar från svältdöden under finska inbördeskriget och deltog i en flera år lång expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien.
De banbrytande reportage som hon tog med sig hem förändrade den svenska journalistiken. Ester Blenda Nordström var en av sin tids pionjärer och stjärnor. Hyllad, beundrad och vän med personer som Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet. Men så plötsligt tystnade hennes starka röst. De spektakulära äventyren och kampen för ett liv på egna villkor visade sig ha ett högt pris. I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor. För källhänvisningar till boken finns en pdf att ladda ner på Bonnier Audios hemsida. www.bonnieraudio.se.

Så lyssnar du på Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Ett jävla solsken : En biografi om Ester Blenda Nordström i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Fatima Bremmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *