Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare Ljudbok

Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare Utgiven av Ordfront Ljud
Utgivningsdatum 2012-08-31
Författare Hannes Råstam
Uppläsare Torsten Wahlund
Genre BiografierBiografier & MemoarerFackböckerSamhälle Och Politik

Vad handlar Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare om?

Åtta morddomar. Plus tjugofem erkännanden som aldrig ledde till åtal. Så såg det ut, fallet Thomas Quick. Och det är väl få som inte minns mediernas bild av Quick, eller Sätermannen. En värre mördare, till och med kannibal, hade aldrig detta lilla land skådat.
Våren 2008 reser journalisten Hannes Råstam till Säters sjukhus för sitt första besök hos Sveriges värste seriemördare. Det blir ett omvälvande möte som kom att få oanade konsekvenser för dem båda. Råstam vänder på varje papper i utredningen, granskar förhören och går igenom Sture Bergwalls, som är Thomas Quicks egentliga namn, egna berättelser. Han läser domarna och ser rekonstruktioner på video. Han får också tillgång till mängder av tidigare okänt material journalerna på Säters sjukhus, polismäns dagböcker och undangömda polisrapporter. Ett tvivel börjar växa fram hos honom. Genom att tålmodigt lägga pussel nystar Hannes Råstam upp berättelsen om hur Sveriges värste seriemördare skapades. Fallet Thomas Quick är en sann thriller om ett märkligt människoöde och ett tragiskt rättsfall. Steg för steg blottläggs hur Thomas Quick förvandlades till seriemördare och hur domstolarna kunde döma honom för åtta mord han inte begått. Samtidigt går de verkliga mördarna fria. Fallet Thomas Quick är en rasande uppgörelse med det svenska rättsväsendet. Förord av Leif GW Persson och efterord av Mattias Göransson..

Så lyssnar du på Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Fallet Thomas Quick – Att skapa en seriemördare i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Hannes Råstam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *