I en skog av sumak Ljudbok

I en skog av sumak - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken I en skog av sumak Utgiven av Natur & Kultur
Utgivningsdatum 2017-10-03
Författare Johan PettersonKlas Östergren
Uppläsare Klas Östergren
Genre RomanerSkönlitteratur

Vad handlar I en skog av sumak om?

Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till.
Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök. En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser. Klas Östergrenär en av Sveriges främsta författare och översättare. Hans senaste roman ?Twist? kom på Natur & Kultur 2014, och 2015 kom en stor volym med hans kortprosa med titeln ?Samlade noveller?. Hans översättningar av Henrik Ibsens samtidsdramer kom ut i serien ?Levande litteratur? i två band samma år..

Så lyssnar du på I en skog av sumak som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har I en skog av sumak i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Johan Petterson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *