Jakten på Kapten klänning Ljudbok

Jakten på Kapten klänning - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Jakten på Kapten klänning Utgiven av Storyside
Utgivningsdatum 2014-04-04
Författare Jonas Trolle
Uppläsare Martin Wallström
Genre FackböckerSamhälle Och Politik

Vad handlar Jakten på Kapten klänning om?

I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Hon visar fram en tidningsbild. Polisen Jonas Trolle får en chock.
Mannen på fotografiet är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism. Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Historien är som hämtad ur en kriminalroman: telefonavlyssning, hemlig spaningsgrupp inom polisen och en husrannsakan på Polishögskolan. Men här skildras också de traumatiserade offren vars liv förändrats för alltid. Jonas Trolle är kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel. Göran Lindberg dömdes 2010 till sex års fängelse för våldtäkt och grov våldtäkt..

Så lyssnar du på Jakten på Kapten klänning som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Jakten på Kapten klänning i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Jonas Trolle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *