Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra Ljudbok

Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra Utgiven av Norstedts
Utgivningsdatum 2019-10-01
Författare Anna Eriksson SkarinMaria-Pia Gottberg
Uppläsare Maria-Pia Gottberg
Genre FackböckerPsykologi Och Pedagogik

Vad handlar Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra om?

Känslor har varit helt avgörande för människans överlevnad som art. Inte bara för att de hjälper oss att undvika fara - utan dem skulle vi inte kunna fatta beslut eller veta vad vi tycker. Faktum är att vi utan känslor skulle få svårt att motivera oss själva att göra särskilt mycket alls. Senare tids hjärnforskning visar att känslor som trycks undan förstärks och blir inre distraktioner för hjärnan vilket i förlängningen kan leda till stress i kroppen. En oförmåga att handskas med känslor kan leda till konflikträdsla, dåligt självförtroende och såväl psykisk som fysisk ohälsa.
Men trots att det finns mycket kunskap om att känslorna påverkar alla delar av livet, får de flesta av oss väldigt lite utbildning i ämnet under uppväxten. I den här boken får läsaren en chans att täppa till kunskapsluckorna, och får med sig många bra redskap för att hantera känslor. Författarna tar hjälp av olika experter, bland annat en neuroforskare, en präst, en psykolog och en professor i kognitionsvetenskap, för att förklara och utforska känslor ur olika perspektiv. På ett pedagogiskt sätt reder de ut vad känslorna är, var de kommer ifrån och vad de försöker säga oss. De presenterar även konkreta metoder för att hjälpa läsarna förstå alla sorters känslor, och hur man kan möta, härbärgera och hantera dem på bästa sätt. Känslosmart är en underhållande och tänkvärd handbok i att bygga hållbara relationer, inte bara med andra utan också med sig själv..

Så lyssnar du på Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Känslosmart : konsten att leva med sig själv och andra i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Anna Eriksson Skarin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *