Koka björn Ljudbok

Koka björn - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Koka björn Utgiven av Piratförlaget
Utgivningsdatum 2017-10-10
Författare Mikael Niemi
Uppläsare Mikael Niemi
Genre RomanerSkönlitteratur

Vad handlar Koka björn om?

?Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den.
I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår.? Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen. Koka björnär en fascinerande berättelse om mannen som valts till årtusendets norrbottning. Mästaren Mikael Niemi skildrar levande hur stora händelser drabbar en liten värld och hur Læstadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd..

Så lyssnar du på Koka björn som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Koka björn i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Mikael Niemi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *