Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel Ljudbok

Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel Utgiven av Storyside
Utgivningsdatum 2015-05-28
Författare Bodin Bo GöranDaniel Öhman
Uppläsare Bo Göran BodinCecilia Walton AgrellDaniel Öhman
Genre FackböckerSamhälle Och Politik

Vad handlar Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel om?

Saudivapen - Hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner visar att verkligheten överträffar dikten. Boken avslöjar det politiska spelet, de infekterade bråken och hur Sverige egentligen styrs. Likt i teveserierna "House of Cards" och "Borgen" får du följa med bakom kulisserna i regeringskansliet och på en av landets största nyhetsredaktioner. Skillnaden är att i Saudivapen har allt hänt i verkligheten. Det är en sann politisk thriller och en bladvändare som skildrar en av de största politiska skandalerna i Sverige.
Projekt Simoom var namnet på det hemliga samarbete som innebar att Sverige skulle bygga en vapenfabrik i den brännande saudiarabiska öknen. Det känsliga upplägget hade omsorgsfullt dolts med hjälp av kodnamn, bulvanföretag och stora sedelbuntar från den militära spionorganisationen KSI. Men när Sveriges Radio under några veckor i mars 2012 avslöjade projektet förändrades allt. Fabriksbygget i Saudiarabien stoppades och försvarsministern avgick. Nu berättar de två journalisterna Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman den okända historien bakom scoopet. De skildrar möten med hemliga källor i mörka tunnlar och på Stockholms lyxkrogar, jakten på Sveriges hemligaste spioner och granskningen av den internationella vapenhandeln. I boken skriver de också utlämnade om sin ängslan och oro - och vad som händer när ens egen trovärdighet plötsligt sätts på spel. Saudivapen är fylld av oförglömliga karaktärer: Den festande generaldirektören som bryter benet på middagen med vapenindustrin, den ängslige och hycklade ministern som viker sig för påtryckningarna och den lojale fixaren som med sedelbuntarna från underrättelsetjänsten startar ett bulvanföretag för att skydda regeringen..

Så lyssnar du på Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Bodin Bo Göran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *