Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson Ljudbok

Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson Utgiven av Word Audio Publishing
Utgivningsdatum 2018-08-09
Författare Andreas UtterströmAnna Wetterqvist
Uppläsare Magnus Schmitz
Genre BiografierBiografier & MemoarerFackböckerSamhälle Och Politik

Vad handlar Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson om?

Morgonen den 17 januari 2005 var Sibas vd Fabian Bengtsson på väg till jobbet. Men han kom aldrig fram. I garaget överfölls Fabian av två män, beväpnade med pistol och tårgas. Sedan hölls han inspärrad i en ljudisolerad låda i 17 dygn. Gärningsmännen krävde en lösensumma på drygt 50 miljoner kronor för att släppa honom.
Göteborgs tingsrätt har kallat kidnappningen för ett brott som saknar motstycke i svensk rättshistoria. Men vad var det egentligen som hände? Trots att kidnappningen av Fabian Bengtsson är så omskriven har mycket varit höljt i dunkel. Men nu kan spelet bakom kulisserna för första gången avslöjas. Journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist har djupdykt i materialet om den spektakulära kidnappningen. Här berättar de historien om hur svensk polis trots obegränsade resurser och hjälp av en av världens främsta kidnappningsexperter från Scotland Yard länge famlade i mörkret. Om hur Fabian spelade Trivial Pursuit och drack whisky med en av gärningsmännen som med tiden tyckte så bra om sitt offer att han ångrade sig. Om den före detta polischefen som bedrev privatspaningar på uppdrag av familjen Bengtsson. Om hur en falsk kidnappare i Österrike försökte lura till sig lösensumman. Och om förhörsledaren som var tvungen att vinna i schack för att få svar på sina frågor och då äntligen uppdagade hela sanningen..

Så lyssnar du på Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Andreas Utterström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *