Vi är bäst, Amina! Ljudbok

Vi är bäst, Amina! - ljudbok

Omslagsbild till ljudboken Vi är bäst, Amina! Utgiven av Nypon förlag
Utgivningsdatum 2019-09-03
Författare Annelie Drewsen
Uppläsare Helena Gripe
Genre 12-15 ÅrBarnböckerUngdomsböcker

Vad handlar Vi är bäst, Amina! om?

Amina har blivit uttagen till svenska landslaget, och ska tävla i EM!  Allt borde kännas bra, men Amina är inte riktigt glad. Hon vill bli behandlad som alla andra, men hela tiden påminner folk henne om att hon är flykting och annorlunda. Inte ens de andra i stafettlaget förstår henne, och Amina är trött på att alltid behöva förklara. För att bli bäst i EM måste laget kunna samarbeta. Kommer de att lyckas? Och kommer de att bli bäst?  I den här delen i serien kämpar Amina för att prestera på topp och nå sina mål.
Men samtidigt möts hon av rasism och okunskap hos människorna omkring sig.  Amina anlände ensam från ett krigsdrabbat Somalia. Nu bor hon i Sverige och klarar sig bra i det nya hemlandet och hon har återförenats med sin mamma. Hon går i skolan, har fått vänner och tränar friidrott i en klubb. Amina visar sig ha stor talang för löpning och hon är snart en av klubbens stjärnor.  Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder..

Så lyssnar du på Vi är bäst, Amina! som ljudbok gratis!

De flesta ljudboksstreamingtjänster har Vi är bäst, Amina! i sitt sortiment och du kan hos respektive ljudboksstreamingtjänst prova på i 14 dagar kostnadsfritt (säger du upp ditt abonnemang innan din prövotid dras inga pengar).

Nextory har ett stort utbud av ljudböcker & e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis i 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 99 kr / mån


Fler böcker av Annelie Drewsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *