De mest lyssnade böckerna i Sverige i september

De mest lyssnade böckerna i Sverige i september

Totalt sett såg man en liten nedgång på antal lyssnade timmar under september månad. Under augusti lyssnade man 22.2 timmar i snitt per användare och under september 20.2 timmar. En minskning med cirka 9%. Detta beror med största sannolikhet på att arbete och skola har börjat igen och tiden att lyssna på ljudböcker har minskat något jämfört med semestern. Närmare 80% av lyssnarna är kvinnor.

Så här såg listan ut med de mest lyssnade böckerna ut hos BookBeat i september:

   1. Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz
   2. Pappas pojke, Emelie Schepp
   3. Häxan, Camilla Läckberg
   4. Det som inte dödar oss, David Lagercrantz
   5. Märkta för livet, Emelie Schepp
   6. Top dogg, Jens Lapidus
   7. Höstdåd, Anders de la Motte
   8. Vi mot er, Fredrik Backman
   9. 1968, Jan Guillou
   10. Vita spår, Emelie Schepp

Det man kan utläsa av listan är att nya släpp av populära författare även ger en rejäl skjuts av deras tidigare verk, t.ex. Emelie Schepps tidigare titlar ”Märkta för livet” och ”Vita spår” som letade sig upp på topplistan tack vare det nya släppet ”Pappas pojke”. Exempelvis kanske man vill lyssna om eller lyssna ikapp tidigare böcker i serien innan man lyssnar på den nya. Eller kanske lyssnade man på den nya först och därefter ville lyssna på de tidigare?

Den senaste boken i Millenium-serien; Mannen som sökte sin skugga som hade släpp under september 2017 klättrade hela vägen till toppen och även boken tidigare i serien: ”Det som inte dödar oss” klättrade upp till plats nummer fyra.

Statistiken baseras på BookBeats egna användardata. Källa BookBeat/Lyssnarbarometern.

Comments are closed.