Ljudböcker på Spotify

Ljudböcker på Spotify

Har du redan Spotify? Hur ser det ut med ljudböcker där? Jo det finns faktiskt en del även om det inte går att jämföra med de dedikerade ljudbokstjänsterna. Här försöker vi ge dig en överblick om vad du kan förvänta dig att hitta på Spotify.

Barnljudböcker på Spotify

Det finns en del barnljudböcker i Spotifys sortiment, några exempel av de mer kända barnsagorna är till exempel Den fula ankungen, Hans & Greta, Jack och Bönstjälken.

Disneysagor

Du hittar också Disneysagorna Askungen, Den Lilla Sjöjungfrun, Peter Pan, Aladdin, Nalle Puh och Jakten på Christoffer Robin, Djungelboken, Toy Story, Skönheten och Odjuret, Robin Hood med flera.

Mumin

Det finns en hel del Mumin med Tove Jansson som uppläsare, däribland Vem ska trösta Knyttet (1984), Sent i November (1986), Kometen kommer, Muminpappans memoarer, Trollvinter och många fler.

LasseMajas detektivbyrå

LasseMajas detektivbyrå som är en populär ungdomsdeckarserie har en ljudbok på Spotify; Kameleontens hämnd (2008). Märk väl att det i dagsläget (september 2017 endast finns en enda bok i serien).

Astrid Lindgren

Bland Astrid Lindgrens barnböcker finner vi Madicken, Rasmus på luffen, Emil i Lönneberga (Nya hyss av Emil i Lönneberga, Än lever Emil i Lönneberga), Mio, min Mio, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Lotta på Bråkmakargatan, Karlsson på Taket, Här kommer Pippi Långstrump, Bullerbyboken, Kalle Blomkvist med flera. Alla med Astrid Lindgren som uppläsare. Alltså en riktigt sagoskatt för barnen som gillar Astrid Lindgrens värld.

Bamse

På Spotify hittar du även Bames sagosaktt, Bamses sagostund, Bamses äventyr, Bamse i Egypten samt Bamse – världens starkaste björn.

Novell-ljudböcker

Något som vi märkt när vi försökt hitta ljudböcker på Spotify är att utbudet är ganska tunt – i alla fall bland nyare titlar. Ibland hittar vi ljudböcker från kända författare men ofta är det kortare noveller som finns i ljudboksformat, till exempel Jonas Karlsson – Spår i snön eller Jens Lapidus – Heder (2012), Karin Ström – Stamtavla (2012), Wille Crafoord – Gloria (2012). Fördelen med novell-ljudböcker är att du inte behöver investera flera timmar – det är en utmärkt ingång till ljudboksvärlden.

Slutsats

2009 började Spotify lite smått att prova på ljudböcker i Storbritannien med boken ”Free” av Chris Anderson. Efter dess har lite små försök gjorts med novellböcker och några enstaka böcker. Däremot finns det ett bättre urval när det gäller barnljudböcker. Men för dig som är ute efter nyheter eller ljudböcker för vuxna rekommenderar vi några av de tjänster som är specialiserade på ljudböcker; Storytel, Nextory eller BookBeat. Deras appar är dessutom på ett mycket bättre sätt anpassade för att lyssna på ljudböcker.

Vill du ha ett bredare utbud? Prova dessa gratis

BookBeat har en bra app och ett gediget utbud av böcker

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 149 kr / mån


Nextory har ett stort utbud av e-böcker och har flera nivåer i sin prenumerationsmodell

Prova på gratis, 14 dagar!
Ingen bindningstid
Från 139 kr / mån


Nya ljudböcker