Erotiska ljudböcker

Erotiska ljudböcker

SVT Kultur skriver i slutet av januari att de erotiska ljudböckerna är en stark stigande trend i Sverige. Att ljudbokskonsumtionen har ökat kraftigt de senaste åren har inte varit en överraskning för dig som följt med utvecklingen på marknaden. Under 2018 så var över en tredjedel av bokkonsumtionen digital. Anna på Bookbeat uppger till SVT Kultur att genrerna erotik och romance är några kategorier som ökar kraftigt. Den erotiska genren kallas ofta för “romance” och det är kvinnor som står för den största delen av konsumtionen men männen ökar i statistiken och når snart upp till en tredjedel.

Ökad konsumtion ger ökat utbud

Förlagen anpassar sig efter vad konsumenterna efterfrågar och romance/erotik är något som efterfrågas och därmed ökar också utbudet. Kanske var “50 nyanser av honom” av El James det som verkligen fick den erotiska ljudboksgenren att lyfta.

Tips på erotiska ljudböcker

Det finns såklart nischer även inom nischen erotiska ljudböcker och det gäller att hitta din preferens men man kan alltid börja utforska med hjälp av topplistor eller rekommendationer och senare gräva vidare.

“Fifty shades of Grey” / “Femtio nyanser av honom” toppar föna förvånande topplistorna och kommer säkert göra ett tag till då det är denna bok som mer eller mindre gjort romance-kategorin “mainstream” igen. Men här kommer några tips för dig som vill ha mer:

  • Begär – Oanständiga berättelser – Heta noveller ur hennes perspektiv. Blev 2013 framröstad som Sveriges bästa novellsamling av läsarna av tidningen “Vi läser”.
  • Lust av Clara Jonsson. En samling moderna erotiska noveller på svenska skriven av svenska Clara.
  • Kompissex – erotiska fantasier. Vänner som släpper alla hämnningar.
  • Den erotiska listan – En bucketlist av sexuella äventyr – Sex sanna berättelser – täcker upp det mesta
  • Åttio dagar gul – För dig som älskade “Femtio nyanser av honom”.

Var kan man lyssna på erotiska ljudböcker?

Alla av de stora ljudboks-streaming-aktörerna har erotiska ljudböcker i sitt sortiment. Ibland är de borttagna från topplistorna på startsidan men om du gräver lite och håller utkik efter “erotik” eller “romance” så kommer du att hitta ett brett utbud hos samtliga aktörer. Du kan prova samtliga aktörer gratis under en provperiod; ett perfekt tillfälle att börja utforska erotiska ljudböcker.

Nya ljudböcker