De 100 mest lyssnade ljudböckerna i sommar (2018)

De 100 mest lyssnade ljudböckerna i sommar (2018)

BookBeat har satt ihop en lista med de mest lyssnade böckerna under rekordsommaren 2018. Under förra sommaren kunde BookBeat se en ökning av lyssnartiden med hela 66% och man räknar med något liknande i år. Man räknar med cirka 5 miljoner lyssningstimmar hos BookBeat bara för svenskarna.
Man har delat in topplistan i fyra kategorier med 25 stycken i varje; Skönlitteratur, Biografi & fakta, Barn samt “På engelska”.

Engelska ljudböcker

På den engelska topplistan dominerar Harry Potter genom att inneha plats 1-7. Ready Player One som nyss filmatiserades ligger på plats #10. på plats #13 ligger The Handmaid’s Tale följt av A Game of Thrones.

Barn-ljudböcker

På Barn-topplistan ligger “Elefanten som så gärna ville somna” etta, på plats 3 och 4 ligger “Kaninen som som så gärna…” och “Traktorn som så gärna …”. Detta är böcker som ska hjälpa små barn att somna, något som verkar vara populärt 😉

På plats #2, #5, #6 och #8 ligger olika böcker ur LasseMajas Detektivbyrå; Vallebyspelen, Bullmysteriet, Brandkårsmysteriet och Fotbollsmysteriet.

Biografi och fakta ljudböcker

Först på denna listan ligger Mikael Persbrandts biografi; Så som jag minns det. Följt av dessa är “Omgiven av idioter” av Thomas Erikson som verkar hålla sig kvar i topplistorna för evigt.

Skönlitteratur ljudböcker

På topplistan för skönlitteratur toppar “Ett mörker mitt ibland oss” av Mari Jungstedt. På andra plats Silfverbielke 9 Kejsaren av Dan Buthler och Dag Öhrlund. På tredje plats ligger Syndabocken av Sofie Sarenbrant.

För kompletta topplistor besök BookBeat!Kom ihåg att du kan prova BookBeat kostnadsfritt i två veckor som ny kund!

Comments are closed.